Ecologie si siguranta - Bytes2Matter

Biologic / biodegradabil

Unul din avantajele ecologice ale printarii 3D este disponibilitatea materialelor de provenienta biologica si biodegradabile.

Compatibil cu alimentele

PLA-ul, BDP-ul si PETG-ul sunt, in general compatibile cu alimentele, cat timp nu se depasesc temperaturi de ca. 80°C.

Trebuie insa luat in calcul ca obiectele obtinute prin printare 3D au o suprafata in straturi sau poroasa, care poate prezenta microfisuri. In timp, daca igienizarea obiectelor nu a fost efectuata corespunzator, in aceste microfisrui se pot dezvolta bacterii care pot afecta sanatatea. Din aceste motive, este recomandata limitarea contactului obiectelor printate cu alimentele. In mod special trebuie evitat ontactul repetat cu carnea cruda.

Obiectele printate 3D pot fi insa utilizate ca obiecte de unica folosinta sau pentru obiecte care nu intra in contact cu mancarea pentru durate lungi, cu conditia igienizarii corespunzatoare.

Posibile aplicatii:

Taietoare si forme de foietaj

Pahare, farfurii si tacamuri de unica folosinta

Decoratiuni provizorii

Compatibil cu jucariile

PLA-ul, BDP-ul, PETG-ul si ABS-ul sunt compatibile cu jucariile in conditii normale de utilizare.

Desi materialele in sine sunt sigure, nu recomandam utilizarea printarii 3D pentru jucarii destinate copiilor mici, care pot rupe si inghiti parti ale jucariilor. Industria jucariilor este strict reglementata de legislatia europeana si internationala si bytes2matter nu isi asuma responsabilitatea comercializarii obiectelor printate 3D sub denumirea de „jucarii”.

Responsabilitatea pentru utilizarea obiectelor printate 3D ca jucarii destinate copiilor mici ii apartine in totalitate clientului.

Reciclabil

Toate materialele noastre termoplastice sunt complet reciclabile si bytes2matter asigura reciclarea oricaror obiecte printate 3D, deaorece punem mare accent pe dezvoltarea sustenabila a productiei aditive.

Coduri de reciclare:

1: PET, PETE, PETG

7: PLA, BDP, TPU