Despre noi - Bytes2Matter

Despre compania Bytes2Matter

Bytes2matter este o companie inființată din dorința de a veni in ajutorul tuturor celor interesați să depășească barierele impuse de industrializare și de producția in masă. Scopul nostru este sa le oferim posibilitatea persoanelor creative sa iși poată transpune ideile intr-un proiect digital și sa le poată prototipa sau fabrica in serie mică, intr-un mod simplu, rapid și economic. Suntem de părere că metodele actuale de fabricare digitală nu trebuie să se adreseze numai unei categorii restranse de aplicații, ci trebuie făcute accesibile tuturor domeniilor in care depindem de creerea unor obiecte 3D reale. Indiferent că vorbim de inginerie, design, bijuterie, modă, hobby sau publicitate, posibilitatea de a proiecta și produce obiecte non-standard ne poate ajuta să acceleram procesele creative și să imbunătățim calitatea rezultatelor.

De ce bytes2matter?

Pentru că aceasta este expresia directa a ceea ce facem: depășim barierele digitalului și dăm materialitate ideilor dumneavoastră. 

Deoarece suntem la zi cu ultimele tehnologii si investim in cercetare astfel incat sa putem satisface cele mai exigente cerinte si sa putem veni cu solutii pentru dumneavoastra indiferent de complexitatea proiectelor.

Cine suntem?

Compania a pornit de la doi colegi de liceu care, după 6 ani petrecuți in facultăți diferite (arhitectură și cibernetică), s-au reunit pentru a da viața ideii comune de a susține prototiparea și fabricarea rapida.

Radu Balan

Stefan Caranovic

Valori si principii

Incurajam si sustinem creativitatea in domeniul productiei.

Inovatie: venim mereu cu solutii si tehnologii noi astfel incat sa putem aborda cele mai complexe provocari.


Proportionalitate si masura: vrem sa intelegem cat mai clar nevoile clientilor si sa le oferim solutii personalizate, adecvate din punctul de vedere al metodelor de productie si al costului

Calitate si responsabilitate: indiferent de dimensiunea si complexitatea proiectului, incercam sa va oferim mereu o calitate care sa va depaseasca asteptarile.

Sustenabilitate: suntem convinsi ca metodele de fabricare digitala si, in special metodele de fabricare aditiva, contribuie la reducerea impactului asupra mediului, cauzat de industrializarea extensiva a planetei. Eliminand nevoia de serii mari si de centralizare a productiei, ambele caracteristici ale metodelor clasice de productie industriala, putem reduce pierderile de material si deseurile provenite din supraproductie si putem elimina o mare parte din lantului logistic al produselor (depozitare si transport), reducand  astfel impactul negativ asupra mediului inconjurator. Eficienta si factorul ecologic ale metodelor de productie in sine sunt sustinute si de utilizarea de materiale organice, biodegradabile si provenite din surse regenerabile.