De la idee la produs - Bytes2Matter

Prototipare / Serii mici

  • Idee -> (Concept v1x.y -> Prototip ->Testare -> Feedback ->Optimizare) xN iteratii -> Produs final -> Productie in serie
  • Prototip = Model CAD -> Fisier format intermediar -> STL -> printare 3D -> post-procesare -> livrare elemente prototip
  • Productie in serie =
    • Serie mica = Model CAD -> Fisier forat intermediar -> STL -> printare 3D -> post-procesare -> Verificare calitate -> Optimizare productie -> printare serie mica
    • Serie mare: metode clasice de productie industriala
  • Serie mica / serie mare: ceea ce defineste limita intre fabricare unui produs in serie mica sau mare nu este numai numarul unitatilor. In functie de complexitatea produsului, granita poate varia intre 10 si 10’000 de unitati. Dupa o analiza atenta a produsului dumneavoastra si a numarului de unitati de care aveti nevoie, putem decide daca metodele noastre sunt potrivite sau va putem indruma inspre metode industriale de productie.

  • In trecut, dezvoltarea unui produs complex necesita colaborarea unui numar ridicat de ingineri si ateliere pentru a aduna intreaga stiinta si forta de productie necesara. Astazi, datorita programelor CAD si a interfetelor intuitive, ne este permis aproape oricui sa accesam si sa utilizam pentru orice proiect cunostinte si tehnici care depasesc cu mult abilitatile unui singur om. Cu alte cuvinte, programele CAD permit unui singur om, sau unei echipe foarte mici, sa proiecteze produse care in trecut necesitau poate chiar sute de ingineri si proiectanti.
  • Nici un proces de proiectare nu este linear si nici un produs serios nu isi poate atinge forma finala dupa prima runda de proiectare. Intre concept si produsul final se afla multe ore de munca, multe idei consumate si multe runde de prototipare, care ajuta la rafinarea graduala a produsului.
  • Prototipurile fizice evidentiaza elemente care sunt dificil sau chiar imposibil de depistat in modele digitale, cum ar fi rezistenta materialului, tolerantele necesare, probleme de asamblare, interactiunea tactila, sau comfortul la utilizare , ajutand la imbunatatirea treptata a designului. Pe langa utilitatea tehnica a prototipurilor, acestea au si rolul de a demonstra fezabilitatea unui produs si prezentarea conceptului unui public nespecializat.
  • La fel cum programele CAD ne ajuta sa putem proecta mai rapid obiecte mai compelxe, metodle de fabricare digitala, precum printarea 3D, ne ajuta sa putem produce rapid prototipuri mai complexe, cu costuri scazute. Aceasta ne permite sa testam mai des si mai rapid elemente critice ale proiectului, sa luam decizii mai informate si sa evitam greseli de priectare care se pot dovedi costisitoare pentru produsul final.